3 mituri des intalnite despre tatuaje

In mod asteptat, tatuajele inca sunt un subiect controversat in tara noastra, iar asta se datoreaza catorva mituri, mituri cu care suntem familiari o mare parte dintre noi. Bineinteles, este bine sa le cunoastem, sa ne facem o parere, dar cel mai important este sa intelegem ca acestea nu sunt decat mituri si ca nu trebuie sa ne afecteze in vreun fel deciziile, mai ales atunci cand vine vorba despre tatuaje.

Tatuajele, fiind mai mult o arta, sunt atat de des intalnite in zilele noastre si indragite, mai ales de cei tineri si dezinvolti, care iubesc sa isi exprime trairile prin aceste picture artistice.

Iti vom prezenta in acest articol trei dintre cele mai intalnite mituri despre tatuaje. De-a lungul timpului au aparut in spatiul public o multime de pareri despre aceste desene pe corp. Din fericire pentru cei care iubesc aceasta arta, aceste mituri sunt usor de contrazis. Exact asta vom incerca sa facem si noi in acest articol.

Care sunt cele mai intalnite mituri despre tatuaje?

Am ales urmatoarele trei mituri pentru ca sunt foarte des intalnite in mediile in care suntem activi. Este important sa va documentati temeinic inainte de a va face un astfel de desen pe piele si sa nu aplecati urechea la toate lucrurile care sunt spuse, de cele mai multe ori, de persoane care nu au cochetat niciodat cu acest domeniu al tatuajelor.

Mitul nr. 1: ”Tatuajele cu cerneala neagra se inverzesc in timp”

Un mit foarte des auzit, poate chiar crezut de multi, ar fi reprezentat de faptul ca tatuajele facute cu cerneala neagra se inverzesc in timp, mit ce este total fals si nefondat. Intr-adevar, tatuajele care erau facute acum multi ani in urma, datorita faptului ca se foloseau materiale nepotrivite, in timp, isi schimbau culoarea si nu mai aratau deloc bine, mai exact, culoarea acestora se transforma in verde. Bineinteles, in vremurile noastre, datorita tehnologiei si materialelor calitative, aceste situatii nu sunt posibile, iar asta deoarece studiourile de tatuaje au achizitionat aparatura performanta, dar si materiale conform standardelor ridicate, ceea ce va facilita executia unor tatuaje ce se ridica la cele mai inalte standarde.

Avand in vedere ca lumea avanseaza pe zi ce trece si de faptul ca materialele si aparatura sunt moderne si bine puse la punct, in mod evident, tatuajele au devenit o arta, si nu doar cateva desene ce sunt executate cu materiale care nu sunt conforme. Bineinteles, pentru iubitorii de tatuaje, vremurile actuale ii ajuta foarte mult sa aiba parte atat de o executie calitativa, cat si complexa. Tatuajele nu mai sunt simple nume, cifre, litere, sau trandafiri, ci au ajuns sa reprezinte uneori chiar si chipul unei persoane dragi, sau tot felul de reprezentatii complexe, fapt ce aduc arta tatuajului la un nivel foarte inalt.

Mitul nr. 2: ”Persoanele care isi fac tatuaje nu sunt de cea mai buna credinta”

Un alt mit despre care multi dintre noi auzim des este acela ca persoanele care au tatuaje nu sunt considerate a fi persoane serioase, fapt ce din nou, nu poate fi nici pe departe adevarat. Seriozitatea unei persoane nu sta nici pe departe in existenta sau absenta unui tatuaj. Tatuajele sunt menite sa exprime anumite pasiuni, sentimente sau momente din viata unor oameni, nici pe departe sa arate ca acestia ar fi neseriosi in vreun fel.

Mai degraba, putem spune ca tatuajele pot confirma faptul ca o persoana are o doza de curaj, ca are incredere in propriile decizii si ca si le asuma, decat sa ne faca o impresie ca acestia nu ar fi seriosi. Bineinteles, este important ca atunci cand decidem sa ne facem un tatuaj, acesta sa fie cat mai reprezentativ si sa fie in totalitate asumat, iar daca aceste conditii sunt indeplinite, nu mai ramane decat sa ne bucuram din plin de rezultatul obtinut.

Mitul nr. 3: ”Tatuajele iti pot aduce o multime de probleme cu pielea”

Un al treilea mit pe care il auzim in legatura cu tatuajele ar fi acela ca in urma unui tatuaj putem sa avem probleme cu pielea, ceea nu este deloc un fapt real. Daca vom fi atenti in alegerea studioului si vom merge pe maini buni, problemele cu pielea sunt doar un mit. Intr-adevar, daca nu mergem la un studio care sa ne ofere increderea de care avem nevoie, ar fi mai bine sa il evitam si sa alegem un loc in care oamenii sunt profesionisti, lucreaza cu grija si dezinfecteaza absolut fiecare element in parte, deoarece sunt foarte importante aceste aspecte. Atat timp cat respectam aceste detalii, fara dar si poate vom fi in siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *