Partile componente ale unui bilet de avion

La o prima vedere, un bilet de avion poate parea foarte complicat. In realitate, biletul poate fi descifrat mai usor atunci cand este descompus in mai multe sectiuni care ofera informatii despre dumneavoastra, despre bilet si despre zbor. In epoca in care internetul a castigat o popularitate crescuta, serviciile de vanzare a biletelor de avion sunt disponibile online si astfel puteti cumpara biletele de pe internet si apoi le puteti imprima acasa cu usurinta sau le puteti inlocui in cazul in care le pierdeti.

In primul rand, si ceea ce este cel mai important in cazul biletelor de avion, este sa confirmati ca toate informatiile referitoare la persoana dumneavoastra sunt corecte. De obicei, numele dumneavoastra intreg va fi tiparit pe coltul din stanga sus, sub numele companiei aeriene, precum si in antetul tichetului de imbarcare. Este foarte important ca numele sa fie identic cu cel din cartea de identitate sau pasaportul dumneavoastra pentru a evita problemele de securitate. Daca faceti parte dintr-un program de zboruri frecvente, atunci, numarul dumneavoastra de membru poate sa apara sub nume pe tichetul de imbarcare.


In coltul din stanga jos veti gasi chitanta care semnifica dovada platii si o lista cu costurile asociate, incluzand pretul total si taxele aditionale. Chiar deasupra acestor informatii, veti gasi un calcul al preturilor in cazul in care zborul dumneavoastra are mai multe opriri sau escale. Pe linia de mai sus sunt specificate anumite restrictii, in cazul in care exista, cum ar fi rambursarea sau informatii legate de schimbarea cursei aeriene, in functie de specificul biletului cumparat. La urma, in coltul din dreapata sus, sunt prezentate data si locul emiterii acelui bilet avion low cost.


Deseori apar erori pe biletele de avion, asa ca este bine sa verificati daca data plecarii si sosirii sunt imprimate corect pe bilet. Pe bilet si pe tichetul de imbarcare,sub numele dumneavoastra, se regasesc orasele sau aeroporturile de imbarcare si debarcare, adesea scrise cu abrevieri. In partea dreapta a acestei sectiuni, si in partea de jos a tichetului de imbarcare, veti gasi tipul de aeronava si numarul acesteia, clasa si data si ora calatoriei. Clasa este afisata prin intermediul unui cod format dintr-o litera, care determina atat tipul tarifului cat si tipul biletului. Urmeaza data, scrisa cu abrevieri si care omite anul si ora plecarii care este tiparita in format de 24 de ore. Sub aceste informatii, pe tichetul de imbarcare, veti gasi terminalul, ora imbarcarii si numarul locului.


Abilitatea dumneavoastra de a citi corect un bilet de avion va face sa fiti siguri ca sunteti pe deplin constient de statutul dumneavoastra de pasager. Biletul nu reprezinta doar dovada cumpararii, ci este un instrument puternic care va ofera toate informatiile referitoare la zborul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *