Acoperis: Alegerea celei mai bune invelitori

Acoperisurile metalice sunt cunoscute si sub numele de acoperis de tabla, fiind un sistem dinamic ce este confectionat dintr-o tabla de metal, ce se mai poate gasi si sub denumirea de tabla tip tigla. Este un material ce a inovat lumea constructiilor, deoarece este foarte versatil, atat din gama larga de culori, dar si din punctul de vedere a design-ului, acesta putand fiind adaptat pentru orice fel de constructie.

Materialul este unul usor si este foarte rezistent la intemperiile vremii. A devenit foarte raspandita printre proprietarii de imobile, deoarece este si mai ieftin decat tigla ceramica sau acoperisurile din lemn.

Bilka pune la dispozitia clientilor o gama larga de invelitori care pot fi folosite pentru toate tipurile de constructii. Tigla metalica sau tabla tip tigla este una dintre cele mai apreciate si folosite invelitori de la noi din tara. Solutiile acestui brand au impresionat prin designul lor modern si prin durata lunga de viata.

Avantajele acoperisurilor din tigla metalica

Daca acoperisul tau este optim instalat, tigla metalica va fi capabila sa reziste in timp, inclusiv la fenomenele neasteptate ale vremii. Atata timp cat casa ta va sta in picioare, acoperisul va ramane si el intact.

Acoperisurile de acest fel nu putrezesc, nu crapa si nici nu se deformeaza. Panourile de tabla nu se vor decoji si mai presus, sunt ignifuge. Altfel spus, acoperisul va avea aceeasi forma si design pentru o perioada de cateva decenii.

Apa nu se va infiltra deloc prin acoperis deoarece au o etanseitate foarte buna si vor fi capabile sa reziste vanturilor puternice, focului si mucegaiului. Pentru mai multa eficienta si pentru a prelungi durata de viata a unui acoperis, Bilka recomanda folosirea unei folii pentru acoperis, disponibila un pret foarte accesibil pe site-ul producatorului.

Instalarea lor se va efectua usor, dar si intr-un interval de timp scurt, mai ales daca elementele sunt sub forma de panouri. Fata de tigla ceramica, tigla metalica va fi de 10 ori mai usoara, ceea ce va ajuta pe oricine sa economiseasca pentru structura de rezistenta a acoperisului. Ele mai sunt recomandate pentru casele ce au o structura mai delicata.

Iti recomand insa sa te orientezi dupa meseriasi cu experienta si pregatire in spate, pentru a nu distruge in timpul montajului durabilitatea si garantia tiglei. Panourile fiind mai usoare, va fi mult mai simplu pentru muncitor sa le monteze corespunzator.

Datorita particulelor de componenta ale vopselei, razele soarelui se vor reflecta, ceea ce te va ajuta sa reduci consumul de energie necesar pentru functionarea aerului conditionat in timpul unei zile calduroase de vara. In timpul iernii, acoperisul va retine caldura foarte bine, deoarece se va utiliza spatiul dintre astereala si metal pentru cresterea eficientei energetice indiferent de anotimp. Tigla metalica are o izolare termica foarte buna.

Cand vine vorba de siguranta ta si a familiei tale, te gandesti si la rezistenta acoperisului tau in cazul unui incendiu. Avantajul tiglei metalice este rezistenta sa la foc, fiind incadrata in clasa A.

Nu va fi nevoie sa iti bati capul prea mult cu intretinerea sa, deoarece daca acoperisul din tigla metalica este montat corect de la bun inceput, intretinerea sa se va rezuma strict la curatarea crengilor, frunzelor sau a altor impuritati acumulate de-a lungul anotimpurilor. Evident ca dupa un anumit numar de ani va fi nevoie sa verifici suruburile de prindere si rezistenta garniturilor acestora, deoarece ele se pot degrada in timp si pot afecta rezistenta tiglei.

Pe langa avantajele relatate mai sus, un acoperisuri din tigla metalica premium, ce garanteaza duritatea sa in timp si vor creste valoarea proprietatii tale. Daca te gandesti sa iti vinzi casa din anumite motive, un potential cumparator se va bucura sa afle ca nu trebuie sa investeasca bani in plus in schimbarea acoperisului. Unele garantii pot atinge si 60 de ani.

Gama larga de modele

Vei putea alege dintr-o varietate mare de culori si de modele ce ii pot da casei tale un plus de prospetime. Chiar daca imobilul tau are cateva sute de ani si iti doresti sa pastrezi traditionalismul din acesta sau este construit intr-un stil modern, tigla metalica se va putea gasi in diferite variante adaptabile pentru orice fel de stil.

Alegerea unei invelitori trebuie sa fie facuta avand in vedere mai multe criterii. Pe langa criteriile tehnice, trebuie sa faceti alegerea tablei tip tigla si in functie de designul folosit pentru constructie.

Tigla metalica este disponibila in oferta Bilka intr-o gama larga de culori, astfel incat fiecare proprietar sa-si poata alege modelul potrivit in functie de culorile si materialele folosite pentru restul constructiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *