blog

Cât conținut trebuie să ai înainte să lansezi un blog

Am avut recent ocazia să stau de vorbă cu un mic grup de oameni pasionați de blogging, pe cale să-și înceapă primele bloguri. Una dintre întrebările lor s-a referit la cât de mult conținut trebuie să fie scris înainte de lansarea unui nou blog. Scenariul ideal constă în mai multe părți.

Să ai cel puțin 3-5 postări deja publicate

Scenariul meu ideal pentru lansarea unui nou blog este de a avea cel puțin câteva postări deja existente pe blog. Avantajul acestei abordări este că, atunci când lansezi blogul, oamenii ajung și văd mai multe postări decât cea de introducere.
Aceste postări timpurii ar trebui să acopere o gamă largă de subiecte în nișa ta și să dea primilor cititori informații despre ceea ce va veni, un sens al personalități tale și o idee despre vocea care scrie.

Să ai 5-10 postări pregătite pentru publicare în schițe

Când lansezi un nou blog, este foarte bine să ai câteva postări scrise și salvate ca schițe. Motivul pentru acest lucru, este faptul că de multe ori, atunci când se lansează un blog, poți fi ușor distras de alte aspecte ale lansării. Trucuri de design, setarea corectă a unui server, promovarea blogului, configurarea conturilor sociale etc.
Dacă ai cel puțin câteva postări pe blog deja scrise și gata de publicare, ai și o mare rezervă. Având postări în rezerva, de asemenea, iei un pic din presiune și nu vei rămâne stresat cu ideea “ce să mai scriu despre ziua de azi”.

Să ai 20 de idei pentru viitoare postări

Una dintre cele mai dificile părți în a crea postări regulat pe blog, în special în primele zile de la lansare, este de a veni cu idei de subiecte despre care poți scrie. Ca urmare recomand foarte mult să faceți o analiză înainte de lansare, când nu este nici o presiune. Pune deoparte timp pentru a veni cu cât mai multe idei de postări pentru blog, pentru ceea ce se potrivește în nișa ta.
Dacă ai un blog despre muzică, scrie cât mai mult despre cursuri de canto, cursuri de chitară sau orice alt instrument, nu te limita doar pe o anumită categorie din nișa ta.
Păstrează-ți ideile la îndemână și adaugă în mod regulat, și astfel nu vei rămâne niciodată blocat pentru a scrie despre un subiect anume.

One thought on “Cât conținut trebuie să ai înainte să lansezi un blog

  1. Consider că trebuie să avem minim 20 de articole în minte pentru a deschide un blog, pentru a atrage atenția asupra paginii tale pentru cel puțin o lună de zile. De acolo, subiectele mai apar și pe parcurs. Ce părere aveți despre bloggeri vechi care au atins aproape toate subiectele de interes?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *