masaje ayurvedice

Tipuri de masaje ayurvedice

Principalele tehnici alemasajului ayurvedic sunt cele de palpare si de presare a anumitor parti alecorpului. Vorbim de un masaj terapeutic dar este mai degraba unul careactioneaza preventiv si mai putin cu scopul de a trata anumite afectiuni. Prinaceste tehnici este redusa tensiunea nervoasa, iar circulatia sangelui esteimbunatatita.

In timpul masajul ayurvedicsunt folosite foarte multe uleiuri naturale in functie de teoria celor cincielemente: apa, foc, pamant, aer si spatiu. Printre cele mai folosite uleiuri intimpul masajului ayurvedic se numara cel de lavanda, menta, susan sau migdale.In functie de tipul de ulei folosit si de modul in care e folosit exista maimulte tipuri de masaj ayurvedic. Printre tipurile de masaje ayurvedice se aflaabhyanga, shirodhara, pizzichil, udvartana, chavutti thimural si kansu. Vomvorbi pe scurt, despre fiecare, in randurile de mai jos.
Abhyanga este un tip de masajcare se bazeaza pe mult ulei, ales in functie de starea beneficiarului. Acestase axeaza in principal pe starea emotionala si spirituala a celui care e masatsi mai putin pe relaxarea fizica insa aceasta nu este ignorata. Shirodhara areca principala tehnica scurgerea pe frunte a unui ulei aparte, iar kansu seaxeaza pe masarea talpii piciorului cu o bila.
Pizzichil vizeazaimprastierea energiei in tot corpul cu ajutorul unor bucati de tifon imbibatein ulei si plasate pe toate punctele energetice. Udvartana este un tip de masajayurvedic care se foloseste de faina si alune pisate pentru a curataorganismul, iar chavutti thimural este o practica prin care uleiul este intinspe tot corpul si terapeutul isi foloseste piciorul pentru masaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *