Jocurile online ale anilor ’90-2000

Cei care aţi avut calculatoare şi aţi început să navigaţi pe net încă de când începeau să-şi facă apariţia şi pe la noi prin ţară sigur aţi jucat cel puţin câteva jocuri foarte cunoscute atunci. Şi eu mă număr printre cei care au fost fascinaţi de jocuri precum Mario, Sonic iar puţin mai târziu de Mortal Kombat 3, GTA San Andreas, Diablo III şi multe altele.
 La vremea aceea nu mă gândeam că jocurile vor avea să avanseze atât de mult, nu ca poveste cât ca grafică. Întâlnim astăzi jocuri precum GTA V, Watch Dogs, Destiny şi restul jocurilor care s-au aflat pe primele locuri în topuri pentru grafica excepţională.
Dacă stau bine să mă gândesc, din toate jocurile anilor ’90-2000, cele care m-au fascinat cel mai tare, după GTA San Andreas, sunt Jocuri cu Sonic. Acel arici albastru a reuşit să facă furori la vremea lui fiind şi în prezent un joc foarte accesat pe siteurile de jocuri flash fie de nostalgicii care l-au jucat încă de la primele apariţii, fie de copiii cărora li s-a povestit despre el şi au fost curioşi să-l încerce sau doar au dat de el întâmplător. Nu mai putem însă să-i arătăm jocuri de genul Sonic sau Super Mario unui copil de 6-7 ani care de când s-a născut i-a fost pusă o tabletă  de 10.1 inch full hd care a fost obişnuit cu ultimele jocuri apărute şi cele mai tari din punct de vedere al calităţii graficii.
Chiar dacă totul evoluează, aşa cum este normal, mi se pare frumos să fie păstrate unele jocuri vechi de tipul celor menţionate mai sus. Mie personal îmi va face plăcere să văd peste 20-30 de ani reacţia copiilor când vor vedea jocuri din anii ’90-2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *