Studentii si viata in alte orase

Este bine cunoscut faptul ca in Romania nu exista foarte multe orase universitare, asa ca foarte multi tineri care vor sa urmeze o facultate sunt nevoiti sa plece de acasa si sa locuiasca intr-un alt oras. Nu este usor sa te acomodezi intr-un alt oras, sa iti faci prieteni noi si sa te responsabilizezi din mers. O data cu mutatul in alt oras apar si responsabilitatile, gestionarea unui buget, gasirea unui loc de munca, si chiar si spalatul vaselor, lucru care poate pentru unii tineri nu a fost foarte des intalnit, parintii lor facand asta pentru ei pana in momentul in care au trebuit sa se desprinda de zona de confort.

Fie ca locuiesc in camine studentesti, apartamente inchiriate sau stau in gazda, studentii tot trebuie sa treaca prin anumite schimbari care ii ajuta sa se maturizeze si sa fie mai responsabili.

In perioada studentiei, tinerii traiesc cele mai frumoase si cele mai intense momente ale vietii lor, aceasta perioada fiind presarata cu povesti de dragoste, reduceri la magazine online, drame, situatii amuzante, petrecri, nebunii, examene si restante.

Perioada studentiei ii ajuta foarte mult pe viitor pe tineri atat pe plan profesional, unde vor avea un drum mai usor deoarece au urmat studii superioare in domeniul in care doresc sa activeze, cat si pe plan personal, plan pe care vor fi niste persoane mature si mult mai responsabile, deoarece in aceasta perioada acestia invata cum sa treaca peste anumite obstacole intalnite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *